Fritidsfartøyulykker med omkomne 2024

Antatt sted og dato

Antatt hendelsesforløp

Konsekvens 

Sjoa

Innlandet

05.06.2024

Ein raftingsflåte med sju personar velta i Sjoa på onsdag, og ein utanlandsk mann omkom. Det var ei gruppe på tolv personar som var ute med ein raftingsflåte og kajakk. Politiet stadfesta at mannen hadde vore i elva i meir enn 15 minutt før han vart funnen. Temperaturen var cirka sju grader og det regna onsdag ettermiddag. Vasstanden i Sjoa var akkurat over grensa for kva som blir rekna som forsvarleg for rafting.

Mann,

Død

Blommenholm

Bærum

Oslo

25.05.2024

Ein mann i 50-åra vart funnen omkommen ved Solvik båtførening på Blommenholm i Bærum. Personen vart plukka opp og erklært død på staden. Alt tyder på at det dreier seg om ei ulykke. Vedkommande, ein mann, vart observert i vatnet av ein forbipasserande som varsla politiet.

Mann, 50 åra

Død

Eikredammen

Vershølen

Hemsedal

Buskerud

17.05.2024
Ein Ukrainsk mann i 50-åra er sakna etter ei båtkantring ved eit vatn i Hemsedal. Elva var stri med høg vasstand og mykje smeltevatn, noko som kan ha ført til at mannen vart drege langt nedover elva. Han hadde ikkje redningsvest på seg då ulykka hende. Den sakna er ukrainsk statsborgar, busett i Hallingdal.

Mann, 50 åra

Død

Svelvik

Drammensfjorden

Vestfold

15.05.2024

Ein omfattande leiteaksjon vart igangsett onsdag kveld i Drammensfjorden ved Svelvik etter at ein mann i 80-åra vart meld sakna. Båten til mannen vart funnen tom med motoren i gang. Mannen hadde tidlegare på dagen, i 12 tida, rapportert om motorproblem, men klarte å få start på motoren og drog ut igjen. Då han ikkje kom tilbake som avtalt, vart han meld sakna.

Mann, 79 år

Død

Gursken

Sande

Sunnmøre

Møre og Romsdal

17.04.2024

Politiet melder onsdag kveld at det er gjort funn av ein død person i sjøen i Gursken. Politiet er på staden. Ifølgje politiet i Møre og Romsdal er det ikkje noko som tyder på at det har skjedd noko straffbart. Hendinga skjedde ved småbåthamna i Haugsbygda.

Mann, 51 år

Død

Hvaler

Østfold

14.04.2024

Ei tragisk hending utanfor Hvaler, der ein mann vart stadfesta omkommen etter ein brann i ein seglbåt. Det byrja å brenna i seglbåten og han måtte ned i båten for å få fatt på brannsløkkingsapparat. Mannen rakk ikkje å sløkkja brannen før båten var overtend. 

Mann, 60 år

Død

Ålvora

Kinn

Florø

Vestland

26.03.2024

Pårørende varslet politiet tirsdag kveld etter at en mann ikke returnerte fra en kajakktur rundt Brandsøysundet i Kinn kommune. En redningsaksjon ble satt i gang med redningshelikopter, ambulansebåt, KV-Tor og en båt fra Røde Kors. Mannen ble funnet livløs klokken 19.15, og livreddende førstehjelp ble umiddelbart iverksatt. Han ble deretter fraktet til Haukeland sykehus, der han senere ble erklært død.

Mann, 33 år

Død

Veøya

Romsdalsfjorden

Molde

Møre og Romsdal

26.03.2024

Politiet i Molde kommune har funnet en død mann i sjøen, og det blir nå planlagt å heve personen fra båten. Nødetatene, bistått av Kystvakten, er involvert i operasjonen. Bakgrunnen for funnet er en leteaksjon som ble startet mandag kveld etter en eldre mann som ikke returnerte fra en fisketur. Onsdag morgen ble den døde personen funnet i leteområdet sør for øya Sekken i Molde kommune.

Mann, 82 år

Død 

Svolvær,

Nordland,

14.03.2024

En mann i 60-årene fra Narvik omkom etter å ha falt i havnebassenget ved Svolvær havn. Han ble erklært død klokken 01:20 av lege på stedet. Vitner så mannen falle i havet, og politiet betrakter hendelsen som et tragisk uhell. Etterforskning pågår, og politiet har fått tilgang til en video som viser hendelsesforløpet. Etterforskningsleder uttaler at ulykken skjedde i forbindelse med ombordstigning. Pårørende er varslet, og kriseteamet i Narvik og Svolvær er involvert i saken.

Mann, 63 år

Død

Brønnøysund

Nordland

18.02.2024

Ein mann hamna i småbåthamna i Brønnøysund søndag formiddag. Forbipasserande fekk til slutt mannen opp, men livet stod ikkje til å redda. 

Mann, 78 år

Død

 

Arendal

Agder

28.01.2024

To personar er funne døde i sjøen utanfor Tromlingene i Arendal etter ein omfattande leiteaksjon for to kajakkpadlarar, stadfestar politiet i Agder. Dei to omkomne, ein 39 år gammal mann og ei 28 år gammal kvinne, begge busette i Arendal, vart meld sakna etter ein padletur på Tromøya. Pårørande varsla politiet då dei ikkje kom tilbake. Redningsaksjonen involverte to helikopter frå Hovudredningssentralen. Identiteten til dei omkomne er stadfesta, og pårørande er varsla. Dei vart funnen måndag ettermiddag av eit redningshelikopter, etter å ha vore sakna sidan søndag ettermiddag. Operasjonsleiaren uttalte at dei omkomne var erfarne friluftsmenneske.

Kvinne, 28 år

Død

 

Mann, 39 år 

Død